Duurzaamheid

FSC Keurmerk

FSC is een internationaal keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Omdat wij de missie van FSC ondersteunen is bijna ons gehele assortiment houtproducten FSC gecertificeerd, vraag naar onze gecertificeerde producten.
FSC-hout is als product van verantwoord bosbeheer een onuitputtelijke grondstof. Het is dus van nature een circulair materiaal en onderdeel van de zogenaamde biologische kringloop. Dit in tegenstelling tot bouwmaterialen als beton, kunststof en staal die, geproduceerd uit primaire grondstoffen, in voorraad eindig zijn.
Bovendien heeft hout een sterke positie in de technische kringloop. Eigenschappen als laag gewicht en hoge bewerkbaarheid geven hout veel hergebruiksmogelijkheden. Om houtproducten een tweede leven te geven is geen bewerking nodig die veel energie kost of die leidt tot een hoge uitstoot van toxische stoffen.

Gezonde bossen

Gezonde bossen zijn voorwaarde voor een goed leefklimaat op aarde. Ze nemen een bijzondere positie in bij het tegengaan van klimaatverandering. Het verdwijnen van bossen leidt tot 15% van alle CO₂ -uitstoot wereldwijd. Omgekeerd zijn goed beheerde bossen in staat grote hoeveelheden CO₂ op te nemen en vast te leggen. Bovendien zuiveren bossen ons water, zijn ze een bron van biodiversiteit en bieden ze ons voor altijd hout en andere bosproducten. Tenminste, als ze goed worden beheerd en we ze waarderen voor alles wat ze ons bieden. (Bron = FSC Nederland)

Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten.

Maak het compleet met Menken Meubelmakers

Ook voor diverse interieur- en badkamermeubels kunt u terecht bij Menken. Dochteronderneming Menken Meubelmakers is gespecialiseerd in het realiseren van maatwerk meubels van hoogwaardige kwaliteit. Kom eens kijken in onze showroom of vraag gerust naar de mogelijkheden en maatwerk.
Lageweg 32
2222 AG Katwijk
Nederland, Zuid-Holland

Heeft u vragen of wilt u advies?
Bel naar 071 408 00 03
KVK: 28065823
BTW: NL007650644B01
Impressie
Menken Werkbladen is gespecialiseerd in het fabriceren van bladen met een kunststof toplaag. Het assortiment biedt een brede keuze in soorten, maten en vormen. Van aanrechtblad tot barblad en van bureau tot wastafelelement.
© Menken Werkbladen 2022  - Maatwerk website door JouwNet.
crossmenu