HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. De kunststof is opgebouwd uit diverse lagen papier met een kern van in phenolhars gedrenkte nathonkraft papier. De toplagen worden met melaminehars bewerkt om de kleur, het uiterlijk en de krasvastheid te bepalen. Door een zeer zware persing van ca. anderhalf uur krijgt de HPL kunststofplaat zijn definitieve vorm. De dikte varieert tussen de 0,6 tot 0,8 mm.
Bladen met een HPL toplaag verdragen hitte tot circa 100c C. Bij hogere temperaturen bestaat de kans dat de lijm die de HPL en de basisdrager verbindt oplost en de HPL los laat.
HPL structuren zijn afgestemd op een maximale slijt en krasvastheid. Bij gladde structuren zijn eventuele krasjes eerder zichtbaar.
HPL kunststof is een geheel gesloten toplaag en heeft geen bijzonder onderhoud nodig.

 

MASSIV 2.4 KUNSTSTOF

MASSIV 2.4 kunststof is op dezelfde manier vervaardigd als gewoon HPL kunststof. De totale dikte is 2,4 mm. Deze massieve kunststof heeft een basis van zwart papier. Bij de verwerking van de kunststof is dit in de randafwerking zichtbaar.

 

ABS RANDAFWERKING

ABS is de afkorting voor Acrylnitry Butadien Styrol.
Een ABS band is een hard plastic band van 1of 1 mm dikte, met verschillende hoogte maten. Alle decoren voor het ABS band zijn hetzelfde als de decoreno op de HPL kunststof, zodat het blad een strak geheel vormt. De rand van het ABS wordt met een radius van 1 of 2 mm afgewerkt

 

TIPS VOOR DAGELIJKS GEBRUIK

- Gebruik pannenonderzetters voor hete pannen.
- Gebruik een snijplank voor het snijden van etenswaren.
- Schoonmaken met een vochtige doek met een regulier
  schoonmaakmiddel.
- Gebruik geen schuurmiddelen of staalborstel om het blad te reinigen.
- Zeer hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met aceton of
  chloor. Wel direct en goed naspoelen.